Spring naar het artikel
Online je wachtwoorden veranderen doe je zo

Zo verander je in één klap al je online wachtwoorden

In een ideale wereld gebruiken we netjes voor al onze zakelijke accounts een ander wachtwoord. In de realiteit doen we dat vaak niet en dat brengt veel risico’s met zich mee, vooral als je een eigen bedrijf hebt. Als het ene social media-account gehackt wordt, dan is de kans dat de andere accounts volgen vrij groot. Dashlane is een handig hulpmiddel om je wachtwoorden op te slaan en te veranderen.

 

Deze wachtwoordmanager biedt de oplossing

Wil je in één keer al je wachtwoorden veranderen, dan kun je hier bijvoorbeeld de wachtwoordmanager Dashlane gebruiken. Maak een gratis basisaccount aan en stel vervolgens een Master Password in. Dit is het wachtwoord waarmee al je andere wachtwoorden beschermd worden. Het enige wachtwoord dat je nooit mag vergeten. Tot slot wordt er een plug-in toegevoegd aan de browser die je gebruikt, zodat de app de wachtwoorden voor je kan invullen.

 

Aan de slag

Nadat je je verificatiecode hebt ontvangen in de mail, kun je aan de slag gaan. Bezoek je daarna voor het eerst een website en moet je hierop inloggen? Dan biedt de app aan om dit wachtwoord op te slaan, zodat deze de volgende keer automatisch wordt ingevuld.

 

Zo verzamelt Dashlane een tijd lang al je nieuwe wachtwoorden en het programma slaat deze veilig op. Heb je eenmaal een aantal wachtwoorden opgeslagen, dan is het tijd om deze te beoordelen en eventueel te wijzigen. Het is namelijk belangrijk om vaak je wachtwoorden te veranderen om fraude en oplichting te voorkomen.

 

Bij ‘Passwords’ zie je een overzicht van welke wachtwoorden er zwak en juist sterk zijn. Denk je dat je gevoelig bent voor een hack of vind je je wachtwoorden te zwak? Dan vink je alle wachtwoorden aan die je wilt veranderen. Hierna begint de app direct met het veranderen van de wachtwoorden.

 

Veilig op het internet met Telfort Zakelijk Veilig Werken

Zoek je een compleet beveiligingspakket? Met Veilig Werken bescherm je jouw computer, tablet en smartphone tegen virussen, Trojaanse paarden en ransomware. Wel zo handig als er belangrijke zaken en gegevens staan opgeslagen op deze apparaten. Het installeren is heel simpel, ook met weinig computerkennis. Veilig Werken voert alle updates automatisch uit. Zo heb je er na de eenmalige installatie geen omkijken meer naar.

 

Ook iets voor jou?
Wat is ransomware en wat kun je ertegen doen?

Hoe je je zaken privé houdt

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk mobiele versie