Spring naar het artikel

Zo red je je doorweekte telefoon

Het overkomt iedereen weleens: een doorweekte telefoon. De één laat ‘m vallen in het toilet, de ander laat hem op de tuintafel in de regen liggen. Als ondernemer is dit een probleem. Je bent niet meer bereikbaar voor je klanten en je bent je agenda kwijt. Met het stappenplan en de tips in dit blog red je je telefoon én je klantinformatie.

 

Stap 1: Schakel je telefoon uit

 

Je eerste reactie als je telefoon in het water valt? Kijken of hij het nog doet. Toch is dit niet handig. Zo ontstaat er mogelijk kortsluiting. Zorg dus dat je je telefoon meteen uitschakelt en de batterij en de simkaart eruit haalt.

 

Stap 2: Droog alle onderdelen van je telefoon 

 

Als je de batterij en de simkaart uit je telefoon verwijdert, droog deze dan met een stukje keukenpapier. Waarom niet met een föhn? Je batterij kan stuk gaan van de hitte en de föhn blaast de druppels het toestel in. Pak liever een stofzuiger. Die zuigt de druppels er juist uit. Niet vergeten je telefoon goed vast te houden.

 

Stap 3: Leg alle onderdelen va je smartphone in een bakje rijst

 

Afgedroogd? Leg je smartphone 72 uur in ongekookte rijst om de laatste druppeltjes te absorberen.

 

Overige tips   

 

Als bovenstaand stappenplan niet werkt, probeer dan deze tips:

 

  • Reviveaphone is een vloeistof die schadelijke mineralen uit je telefoon verwijdert. Dit duurt ongeveer 24 uur en zo voorkom je kortsluiting.
  • Bij een allrisk verzekering, wordt de reparatie soms vergoed.
  • Zorg dat je regelmatig een back-up van je telefoon maakt. Zo stel je in ieder geval je klantgegevens veilig.
  • Tenslotte is voorkomen beter dan genezen. Heb jij de nieuwe iPhone 7 of de Samsung Galaxy S8 al bekeken? Dit zijn toestellen die wel tegen een druppeltje water kunnen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk mobiele versie