Spring naar het artikel

Zo koppel je je smartphone en pc alsof het één apparaat is

Als ondernemer maak je niet alleen iedere dag gebruik van je smartphone, maar werk je daarnaast ook met een pc of laptop. Zou het dan niet handig zijn wanneer je beide apparaten aan elkaar kunt koppelen? Zo werk je eenvoudig verder op je mobiele telefoon, waar je op je pc of laptop mee bezig was. Wij leggen je uit hoe je deze apparaten aan elkaar koppelt.

 

Software installeren op je pc
Met de tool Pushbullet wissel je eenvoudig informatie of bestanden uit tussen je pc, smartphone en tablet. Misschien heb je een artikel gevonden op je smartphone die je in het groot op je pc wilt lezen. Of je vindt het prettiger om WhatsApp-berichten te typen op het toetsenbord van je computer. Het maakt niet uit op welk besturingssysteem je apparaten draaien of welke browser je gebruikt. Maak hier een account aan via je Google- of Facebookaccount om de tool te gebruiken in je browser.

 

Wil je Pushbullet liever gebruiken als apart programma op je pc of laptop? Klik dan boven in je browser op ‘Apps’ en download vervolgens het programma op je pc of laptop.

 

Pushbullet op je telefoon
Stap twee is om Pushbullet op je smartphone te krijgen. Hiervoor installeer je eerst de app voor iOS of Android. Nadat je je hebt aangemeld, kun je in de app bijvoorbeeld chatten met andere mensen en berichten naar verschillende apparaten sturen. Daarnaast is het mogelijk om notificaties die je normaal op je smartphone ontvangt, bijvoorbeeld van je mail-app of WhatsApp, ook op je pc of laptop te ontvangen.

Van sommige apps wil je misschien juist helemaal geen melding ontvangen op je computer. Bijvoorbeeld als je op je Android-apparaat hetzelfde e-mailaccount synchroniseert als in Outlook op je pc. Een dubbele melding is dan een beetje te veel van het goede. Dit kun je uitschakelen door in de melding op de pc of laptop op ‘Disable mirroring of e-mail’ te drukken.

 

Ook iets voor jou?

Zo werk je als ondernemer veilig online

Hosted telefonie, het ideale alternatief voor ISDN

Zo koppel je Google Drive aan Office

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk mobiele versie