Spring naar het artikel

Digitaal offertes versturen

Ondernemen anno 2016 doen we lekker digitaal. Nieuwe klanten werven, plannen, belastingaangifte en rekeningen betalen: nergens is nog een dode boom voor nodig. ‘Jahaa’, denk je nu: behalve bij het ondertekenen van offertes. Daarvoor blijven we omslachtig doen met printen en scannen voor een handtekening. Met losse nietjes en losse mappen.

Dat kan handiger! Kijk maar eens naar deze tools.

 

 

 1. Indrukwekkende offertes

 

Zo is er Offery. Een online tool om – zoals ze zelf zeggen – indrukwekkende offertes te maken. Supersimpel en uiteraard in je eigen huisstijl. Maak hem voor iedere klant op maat en aantrekkelijk. Je kunt er zelfs een video in doen. En dankzij Offery Analytics kun je precies zien hoe lang een klant naar je offerte kijkt en waar hij het meeste aandacht aan besteed.

 

 1. In 10 minuten klaar

Waar de ene ondernemer twee offertes per maand uitbrengt, verstuurt de andere er twee per uur. Een helder overzicht van de lopende zaken is dan wel zo prettig. Met de tool Moneybird maak je een offerte in tien minuten. Ook je facturen en bonnetjes houd je hierin allemaal bij elkaar. Plezier in je financiële zaken noemen ze het zelf.  

 

 1. (Bijna) gratis

DigitaleFactuur.nl is ook zo’n online applicatie waarmee je kunt offreren, factureren en je projectmanagement in de smiezen houdt. Gratis als je drie offertes en facturen per maand verstuurt en 25 euro per maand als je er 200 verstuurt. En aangezien tijd nog altijd geld is – ook voor jouw klant – is het tijd om dat papieren gedoe maar aan de wilgen te hangen, toch?

 

 1. Sneller scoren

Dat vinden ze bij Appalti ook. ‘Sneller. Scherper. Scoren.’ is hun motto. Ze zien jou als ondernemer graag winnen en geven bij hun online offerteprogramma ook (regelmatig gratis!) trainingen in offertes maken en commercieel schrijven. Dubbel scoren dus!

 

 1. Digitaal accepteren

Met de tool van Whiteworks maak en beheer je je offertes ook gemakkelijk digitaal. En je klant accepteert hem net zo makkelijk digitaal. Jij krijgt dan meteen een seintje en zo kun je direct aan de slag. Voor 25 euro per maand (voor de eerste drie gebruikers) heb je overzicht en vooral geen rompslomp meer. Win-win!

Reacties

 • OnlineFactureren.net schreef:

  Voor de Nederlandse markt zijn er tal van aanbieders die de mogelijkheid bieden om offertes op te maken en te versturen. Een groot deel daarvan ondersteund ook de mogelijkheid om deze offertes online door de klant te laten accorderen. Een compleet overzicht van deze 61 aanbieders met bijbehorende functies, mogelijkheden en prijzen vind je op http://www.onlinefactureren.net/nl/

 • Sander van Eck schreef:

  In het kader van ” Wij van WC-eend…” wil ik jullie zeker ook aanraden om eens te kijken op https://www.teamleader.nl/ voor ondersteuning in je dagelijkse manier van werken.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Bekijk mobiele versie