Spring naar het artikel
Haal meer uit de batterij van je telefoon

Batterij van je telefoon snel leeg? Zo haal je meer uit je batterij

Het lijkt steeds sneller te gaan: je mobiele telefoon heeft de hele nacht aan de oplader gehangen en is al tegen het middaguur bijna leeg. Heel vervelend, vooral als je voor klanten bereikbaar moet blijven. Met deze tips gaat de batterij van je telefoon langer mee.

 

Tip 1: Uitzetten

Het is misschien een open deur, maar het kan geen kwaad om je telefoon af en toe uit te zetten. Schakel je telefoon uit als je onderweg bent naar de klant of wanneer je in een belangrijke meeting zit en niet gestoord mag worden.

 

Tip 2: Vliegtuigstand

Wil je op deze momenten je telefoon toch niet helemaal uitschakelen? Kies dan voor de vliegtuigstand, waarmee alle verbindingen van 3G en 4G tot WiFi en Bluetooth worden uitgeschakeld.

 

Tip 3: Schermhelderheid

Een andere manier om je batterij van je telefoon te sparen is door de helderheid van je scherm lager te zetten. De manier waarop je helderheid en contrast aanpast, varieert en is afhankelijk van jouw toestel. Om op een iPhone de helderheid aan te passen, ga je via Instellingen naar Beeldscherm en helderheid. Op een Android-toestel ga je via je Instellingen naar Weergave en dan naar Helderheid.

 

Tip 4: 3G versus 4G

4G is sneller dan 3G, maar is 4G ook energiezuiniger? Niet altijd. In gebieden met gebrekkige 4G-dekking kan je toestel meer vermogen nodig hebben om toch een redelijke verbinding in stand te houden. De 3G-functie van je telefoon staat namelijk altijd paraat om bij wegvallende 4G gelijk over te kunnen schakelen. Het stand-by houden van de 3G-functie kost stroom. Daarom kan het soms lonen om 4G helemaal uit te zetten.

 

Wil je 4G uitschakelen? Dan ga je op een iPhone in de Instellingen naar Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Schakel 4G in > Uit. Op Android kies je bij Instellingen voor Meer > Mobiele netwerken > Voorkeursnetwerktype.

 

Tip 5: Kies voor WiFi

Nog energiezuiniger dan 4G en zelfs 3G, is WiFi. Mocht je op verschillende locaties werken, check dan altijd van tevoren of hier WiFi-verbinding beschikbaar is. Als er een WiFi-verbinding beschikbaar is, bespaar je batterij door hier gebruik van te maken.

 

Tip 6: Apps op de achtergrond

Apps die op de achtergrond actief zijn, verbruiken ook stroom. Het beste is om deze dan ook uit te schakelen wanneer je ze niet gebruikt. Dit doe je op de meeste Android-toestellen door de knop naast de home-knop aan te klikken. Bij een iPhone druk je twee keer achter elkaar op de home-knop. Vervolgens krijg je op beide toestellen de apps te zien die actief zijn. Door een app met je vinger naar links of naar rechts te schuiven (bij iPhone naar boven) sluit je de app volledig af.

 

Tip 7: De ideale instellingen

WiFi, GPS en Bluetooth zijn grootverbruikers van je batterij. Zorg er dus voor dat je deze uitzet als je er geen gebruik van maakt.

 

Schakel pushberichten uit
Pushberichten verbruiken veel energie van je batterij. Schakel daarom zowel de pushberichten als notificaties van je apps uit. Wordt jouw e-mail automatisch ververst op de achtergrond? Door dit uit te zetten bespaar je heel eenvoudig batterij en blijf je langer bereikbaar voor je klanten.

 

Dim schermverlichting
Hoe meer je scherm oplicht, hoe meer energie je batterij verbruikt. Dim daarom je schermverlichting zoveel mogelijk en kies voor een donkere achtergrond. Ook doe je er goed aan om je telefoon weg te houden van warmtebronnen. Fel zonlicht en de verwarming op de hoogste stand doen de batterij namelijk geen goed. Hoe warmer het apparaat is, hoe groter de belasting voor de batterij.

 

Ook iets voor jou?

Zo krijg je meer inzicht in je batterijduur

Zo koppel je je smartphone en pc alsof het een apparaat is

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk mobiele versie