Spring naar het artikel
5 apps om nooit weer iets te vergeten

5 apps om nooit weer iets te vergeten

Vergissen is menselijk. Vergeten ook. Niet iedereen is een wandelende agenda en to-do-list in één. Geeft niets toch? Behalve als je een zaak runt. En je klanten op jouw leveringen en reminders rekenen.

 

Dit is voor iedere zeef onder ons ondernemers: met deze apps vergeet je nooit meer iets!

 

EvernoteiOS, Android, Mac, Windows, Web gratis

Een favoriet onder de notitie-apps is Evernote. Op web, iOS of Android: het kan allemaal met deze fijne notitie-nemer. De app is uitermate geschikt voor het maken van notities en het opslaan van webpagina’s die je zeker weten gaat vergeten. En nog handiger: de app neemt je ingesproken notities op. Dat betekent altijd en overal aantekeningen maken. Handsfree! Speciaal voor ondernemers die hun handen al vol hebben aan hun zaak of veel achter het stuur zitten.

Een Evernote basis abonnement is gratis. Daar krijg je 60MB voor en kan gesynchroniseerd worden op twee apparaten.

 

iCloud – iOS, Android, Mac, Windows, Web

Soms hoef je niet verder te kijken dan je neus lang is. En die wijst naar je telefoonscherm. De meeste smartphones hebben de Notitie app in hun basisscherm. Deze communiceert 1 op 1 met je iCloud-account als je dat wilt. Door je iCloud account kun je moeiteloos schakelen tussen notities die je hebt gemaakt op je telefoon, computer of iPad. Hiermee maak je moeiteloos to-do-lijsten, voeg je foto’s en video’s toe aan je notities en maak je tekeningen. Daarbij helpt je smartphone je ook nog rechte lijnen trekken. Voor als je geen timmermansoog hebt. Wat wil je nog meer?

Een iCloud-account is gratis tot 5GB opslagruimte, daarna worden er kosten in rekening gebracht.

 

OneNote – iOS, Mac, Windows, Web

Een absolute alles-in-één. Notities intoetsen, opnemen, afbeeldingen opslaan, check-lists, to-do-lijstjes en rekensommen maken en deze delen met je collega’s. Je kunt het niet zo gek niet bedenken of het kan met deze app. Daarnaast werkt OneNote ook als het niet verbonden is met het internet. Nog meer voordelen? Hoeveel je ook opslaat, het is en blijft gra-tis. Gebruik daarnaast OneDrive (gratis tot 15GB opslagruimte) en je bent nooit meer iets kwijt.

 

Paper – iOS, Mac

Was deze app eerst alleen beschikbaar op de iPad, nu is Paper er ook voor de iPhone. Alles is mogelijk: van presentaties tot tekeningen, tabellen en lijstjes maken. Notities worden gebundelde stapeltjes ‘papier’ waarin je makkelijk zoekt. Mits je een mooie naam aan ze geeft. Mocht je dus je aantekeningen aan een klant laten zien, Paper maakt er ook mooie animaties bij. Enige nadeel van de app is dat met al deze functies priegelen blijft op het scherm van een gemiddelde smartphone. Maar voor een gratis applicatie blijft het indrukwekkend.

 

Quip – iOS, Mac, Android, Windows, web

Het kan nog gekker. Wil je ook spreadsheets delen? Met Quip kan het. Met Quip maak, deel en neem je de gebruikelijke notities op. Daarnaast kun je chatten met je collega’s! Zowel in een team als 1-op-1 met die ene collega. Ok, er hangt wel een prijskaartje aan, maar er is wel onbeperkte opslagruimte. Ja, dat lees je goed: on-be-perkt. Quip is vooral handig voor start-ups (teams groter dan 5 personen) en dan kost het $30 per maand. Voor elke gebruiker meer betaal je $10 extra per maand.

 

Na dit alles nog niet overtuigd dat je als ondernemer tijd en geld bespaart met deze apps?  Dan je zet maar je notities  in je agenda. Met een flink hard alarm erachter. En dan maar hopen…

Reacties

  • Ronald van de Hoef schreef:

    Meer weten over Evernote en de mogelijkheden voor jou en je organisatie? Laat je adviseren door een Evernote Certified Consultant, neem rustig contact met me op ronald@priom.nl

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Bekijk mobiele versie