3 x plug jezelf met WhatsApp Status

3 x plug jezelf met WhatsApp Status

Misschien is het je al opgevallen: WhatsApp is veranderd. Maakte jij gebruik van de oude Status-functie? Waar je kon aangeven dat je ‘In een bespreking’, of ‘In de sportschool’ zat? Dat kan vanaf nu niet meer.

 

WhatsApp Status bestaat sinds deze week uit foto’s en video’s die na 24 uur verdwijnen. Komt het je bekend voor? Dat kan, want Instagram en Snapchat bieden dezelfde mogelijkheden. Echt ‘nieuw’ kun je de update dus niet noemen, maar voor ondernemers biedt het wel nieuwe kansen!

 

Het grote voordeel: je gebruikt het al

 

Er is namelijk één groot voordeel aan de WhatsApp Status boven Instagram en Snapchat. Je gebruikt het namelijk al om contact te onderhouden met je collega’s of werkrelaties. In plaats van dat je iedereen los een berichtje moet sturen, bereik je ze nu allemaal in één keer! Maar wat kun je als zzp’er of ondernemer toevoegen aan dit platform? Wat is interessant voor je volgers? Wij zetten enkele ideeën voor je op een rijtje.

 

 1. ‘Go vlog yourself!’

 

Vloggen kennen we vooral als fenomeen van YouTube. Maar het is eigenlijk niets meer dan via video een blog bijhouden. Wat doe je zoal op een dag? Heb je interessante afspraken? Film jezelf door de dag heen en houd je contacten op de hoogte van wat je zoal doet! Voordeel aan WhatsApp Status boven YouTube is dat je al potentiële kijkers verzameld hebt. Op YouTube moet je namelijk starten zonder abonnees. Een ander voordeel is dat je ‘Story’ niet openbaar is en alleen te zien is door je contacten.

 

 1. Kijkje achter de schermen

 

Succes gegarandeerd! Neem je contacten mee achter de schermen van je werk. Niets is namelijk zo leuk en persoonlijk als een kijkje in de keuken. Ben je meubelmaker? Laat zien hoe je een tafel voor een klant maakt. En heb je collega’s? Laat ze dan even aan het woord!

 

 1. Tip: geef je kennis door

 

Wat voor een ondernemer je ook bent, je hebt altijd kennis om te delen. Gebruik je WhatsApp Status bijvoorbeeld om tips te geven aan je contacten. Dus ben je tuinman: deel vijf tips om je tuin beter te onderhouden. Als het goed is, steken je contacten er wat van op. En je hebt meteen iets leuks om over te praten bij jullie volgende afspraak!

 

Pluggen via WhatsApp = pionieren

 

Kortom, WhatsApp Status is dé nieuwe manier om jezelf te pluggen. Ga vooral zelf op ontdekkingstocht, kijk wat werkt en wat niet werkt en praat erover met je relaties. En omdat de functie nog redelijk nieuw is kun jij als echte ondernemer pionieren en indruk maken op de rest van de markt.

 

Hoe pas je je Whatsapp Status aan?

 

Voordat je begint, is het handig om te weten hoe het precies werkt. Zorg er ten eerste voor dat je de laatste update van WhatsApp hebt geïnstalleerd. Vervolgens voeg je zo een nieuwe status toe:

 

iOS9

 1.     Ga naar het scherm van je status.
 2.     Klik op het status-icoon
 3.     Maak een nieuwe foto of video, of kies beeld uit je filmrol. Druk vervolgens op verzenden.

 

Android

 

 1.     Ga naar het scherm van je status.
 2.     Klik op het -icoon.
 3.     Maak een nieuwe foto of video, of kies beeld uit je filmrol. Druk vervolgens op verzenden.

 

Pas op: privacy!

 

Let wel op je privacy-instellingen! Met name als je hetzelfde nummer voor privé en werk gebruikt. Je moeder zit waarschijnlijk niet te wachten op een verslag van een zakelijke bespreking. Net zoals dat je liever niet wilt dat je zakelijke relaties zien hoe de vrijdagmiddagborrel uit de hand loopt.

Je privacy pas je als volgt aan:

 

iOS9

 

 1.     Ga naar het scherm van je status.
 2.     Tik op ‘Privacy’ linksboven in het scherm.
 3.     Kies wie jouw statusupdates kunnen zien.

 

Android

 

 1.     Ga naar het scherm van je status.
 2.     Tik op de menu-knop.
 3.     Ga naar Privacy Status.
 4.     Kies wie jouw statusupdates kunnen zien.

 

Meer weten over WhatsApp Status? Hier vind je meer informatie over iOS en Android.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk mobiele versie