ZZP’en met kinderen doe je zo

ZZP’en met kinderen doe je zo

Als ZZP’er is het lastig om werk en privé gescheiden te houden. Zeker als je kleintjes hebt. Omdat je thuis werkt denkt je omgeving misschien dat je alle tijd voor de kinderen hebt, maar wanneer kom je dan nog aan werk toe? Lekker telefoneren met een huilende baby op de achtergrond? Of je mail lezen terwijl er een stel uitgelaten kinderen door je huis rent? Nee, dat werkt niet. Wij hebben een rijtje met tips die het ouderschap als ZZP’er iets makkelijker kunnen maken.

 

 

Solotasken

Je zou denken dat ZZP’ers met kinderen veel moeten multitasken, maar onze tip is: doe dat zo min mogelijk. Je krijgt dingen veel sneller gedaan als je je focust op één ding tegelijk. Het is hierbij wel belangrijk dat je goed plant. Doe zo veel mogelijk werk als je kinderen slapen of op school zitten. En laat je inbox even voor wat het is wanneer je tijd hebt ingepland voor de kinderen. Zo gebruik je je tijd veel effectiever en krijg je in dezelfde tijd veel meer gedaan.

 

Werkplek met opvang

Er zijn verschillende werkplekken waar ook professionele kinderopvang wordt aangeboden. Wanneer je bijvoorbeeld een werkplek huurt bij Come4Space in Almere of Bison Offices in Maarssen kun je je kroost meenemen naar kantoor. Bij de kinderopvang zijn ze in goede handen en je bent geen extra tijd kwijt aan het brengen en halen van je kinderen.

 

Jouw kind, mijn kind

Je kent vast meer mensen die het ouderschap met werk moeten combineren. Daar kun je niet alleen samen over klagen, maar je kunt elkaar daar ook bij helpen. Heeft je beste vriend een papa-dag? Dan kan hij ook best op jouw kindje passen. En op jouw vrije dag kan zijn kleine spruit dan bij jullie komen spelen. Dat is niet alleen efficiënt, maar ook nog erg gezellig!

 

Het is niet niks om alle ballen in de lucht te houden, maar op deze manier hou je nog wat tijd over voor andere leuke, of minder leuke, dingen. Het huishouden, de boekhouding, boodschappen doen…

Reacties

 • marieke dik schreef:

  te gek telfort, dit vind ik nou echt verrassend en helemaal van NU!! ga zo door

  • Bas schreef:

   Dat vinden we leuk Marieke! Fijn dat je er wat aan hebt. Als jij handige ZZP-tips hebt dan mag je die altijd met ons delen.

   Groet,
   Bas van Telfort Zakelijk

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Bekijk mobiele versie