Spring naar het artikel

Zo overleef je de zomer als ondernemer

Het is zomer en de rustigste tijd van het jaar breekt aan voor de ondernemer. Het is verleidelijk om een versnelling terug te schakelen. Toch kun je van de komkommertijd de meest vruchtbare tijd van het jaar maken. Hoe? We geven je vier tips.

 

Tropenrooster

 

Het warmste moment van de dag ligt ongeveer op half 4. Begin wat vroeger, om een uur of half 8, zodat je eerder kunt stoppen om van die warme zomeravonden te genieten. Bang dat je toch nog een telefoontje mist? Zorg dat je goed bereikbaar bent. Plan eventuele afspraken met klanten in het zonnetje. Tenslotte willen je klanten ook een beetje van de zomer genieten.

 

Nieuwe klanten werven

 

Laat je niet verleiden om ook de vakantiemodus aan te zetten. Juist in de zomermaanden maken veel bedrijven plannen voor het derde kwartaal. Terwijl je concurrenten op vakantie zijn, liggen de kansen voor het oprapen. De zomer is dus dé tijd om nieuwe klanten te werven. Wat dacht je van het organiseren van een zomerevent voor je netwerk of het aanbieden van een speciaal zomeraanbod voor nieuwe klanten?

 

Nieuwe inspiratie opdoen

 

Neem de tijd om je werk met een frisse blik te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van vakliteratuur, het volgen van een cursus, het bezoeken van netwerkevenementen of een uitstapje naar het buitenland. Met een zakelijke bundel kun je nu tenslotte ook voordelig bellen en internetten in het buitenland.

 

Je administratie ordenen

 

Als je toch tijd over hebt, loop dan eens je administratie na. Heb je abonnementen, domeinnamen of verzekeringen lopen die je eigenlijk niet nodig hebt? Of zijn er bepaalde diensten die je kunt combineren? Evalueer het eerste half jaar en maak de balans op. Zo weet je meteen welke doelen je het komend half jaar moet stellen.

 

Niet alleen na een beetje zon ga je weer fris aan het werk. Ook nieuwe inspiratie, nieuwe klanten en een opgeruimde administratie maken een frisse start van het nieuwe kwartaal. Wat doe jij deze zomer voor je onderneming?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk mobiele versie