Schoon die Telefoon

Schoon die telefoon!

Krijg jij ook steeds de melding dat je geheugen vol is? Vaak denk je er dan al snel aan om een een SD-kaartje met meer geheugen aan te schaffen. Maar wat nu als die ook vol is, of als je een iPhone hebt? Dan zijn er andere oplossingen. Die wij voor jou hebben!

 

Check je apps!

Je kunt zowel bij iOS als Android gemakkelijk nagaan hoeveel ruimte een app in beslag neemt. Bij beide besturingssystemen vind je deze gegevens onder in kopje ‘Opslag’ bij je telefooninstellingen. Een aantal ‘grootgrondbezitters in opslagland’ zijn NU.nl, Facebook en eigenlijk elk ander sociaal platform. Hetzelfde geldt natuurlijk voor spelletjes. Nu je daar toch bent, verwijder je meteen de gegevens die al je apps automatisch opslaan. Zonde van de ruimte! Voor de Androids onder ons zit er helaas niets anders op dan elke app één voor één open te klikken. Als je een iPhone hebt kun je de apps allemaal tegelijk opschonen. Ideaal!

 

Veelvraten: Facebook, Twitter en Spotify

Met Facebook en Twitter kun je vrijwel hetzelfde met de app als op de mobiele website. Het is daarom zinvol om voor jezelf na te gaan of je de app wel echt nodig hebt. Wat helemaal handig is: de mobiele website van Facebook kan je alsnog via pushberichten laten weten als je een bericht ontvangt. Als je de Facebook app niet op je telefoon hebt staan, vraag Facebook vanzelf, door middel van een push bericht, of je voortaan meldingen wilt ontvangen.

 

Pro-tip: Wil je toch perse de app? Verwijder ‘m en installeer de app weer! Hoe langer je de app gebruikt, hoe meer ruimte de app inneemt.

 

Luister jij muziek via Spotify? Doe dan eens een maandelijkse check. Ga aan het begin of eind van elke maand even na welke muziek je nu echt luistert. Zo neemt je offline opgeslagen muziek nooit onnodige ruimte in. En je kunt het met één swipe over de knop je muziek gewoon weer toevoegen. Je kunt namelijk albums of afspeellijsten wel bij je muziek houden, zonder dat ze offline zijn opgeslagen.

 

Sla je telefoon bestanden op in de cloud

Leuk al die foto’s en filmpje. Maar minder leuk voor je geheugen! Sla ze daarom direct op in de cloud. Zo bespaar je flink wat ruimte  op je telefoon! Voor Android kun je gebruik maken van de app ‘Google Foto’s’ en bij iOS kan dit met ‘iCloud’. Wel weer een app, maar wel één voor een goed doel! En pssst, vaak staan die apps ook al op je telefoon. Doe er dus je voordeel mee!

 

WhatsApp neemt veel opslagruimte in

Nu is WhatsApp op zichzelf al een ‘ruimtekiller’ waar je u tegen zegt. Maar aangezien appen bij de meeste ondernemers niet meer is weg te denken uit hun (bedrijfs)leven, adviseren wij niet om deze app van je telefoon af te gooien. Wel willen wij je erop wijzen dat alle foto’s en filmpjes die je via WhatsApp ontvangt, worden opgeslagen op je telefoon! Zeker wanneer je in meerdere groepsgesprekken zit, kan het hard gaan met je ruimte. Daarnaast helpt het ook om je gesprekken in het algemeen regelmatig te verwijderen. Doe dit ook voor je sms’jes en je telefoon zal je dankbaar zijn.  

 

Reset je telefoon

Blijft je telefoon ondanks bovenstaande tips maar om meer ruimte smeken? Dan kun je altijd nog je telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Drastisch? Ja! Maar succes gegarandeerd! Wij leggen hieronder uit hoe je dit per besturingssysteem doet:

 

Android (het kan per telefoon type lichtelijk afwijken):

 

 1. Ga naar instellingen
 2. Ga naar ‘gebruiker’ en maak een back-up
 3. Vervolgens klik je op Standaardgegevens herstellen
 4. Klik op apparaat resetten en daarna kies je voor alles verwijderen
 5. Done!

 

iOS

 

 1. Ga naar instellingen
 2. En vervolgens naar algemeen
 3. Onderaan vind je: Stel opnieuw in
 4. Kies dan voor: wis alle inhoud en instellingen

Je kunt iPhones ook via de computer resetten. Je kunt dan meteen back-up op je pc zetten. Wel zo handig!

Reacties

 • Boon Snijboon schreef:

  Bij iphone maak je gemakkelijk 1-2 gig vrij door in de iTunes store een film te bestellen die groter is dan de aanwezige vrije ruimte. Het scheelt per keer ca 500 mb. Doe dat 3 a4 keer achter elkaat evoila.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Bekijk mobiele versie