Niemand wordt blij van een lege batterij! Lees onze tips om dit te voorkomen.

Nooit meer een lege batterij!

Zul je net zien. Ben je midden in een belangrijk gesprek met je klant, is je batterij leeg. Het gebeurt je iets te vaak op momenten dat het niet uitkomt. Balen natuurlijk, maar zeker geen ramp! Wij helpen je snel uit de brand met een aantal handige tips voor het verlengen van je batterijduur. Zo bespaar je in een handomdraai energie om nog langer van je smartphone te genieten.

 

De ideale instellingen

Wil jij je batterij de baas zijn? Zet je smartphone dan op de volgende instellingen:

 

Altijd op de hoogte

Elke dag verschijnen er push-meldingen van verschillende apps en je e-mail op het beginscherm van je smartphone. Hartstikke handig natuurlijk, maar deze meldingen vergen extra energie van je batterij doordat je telefoon continu in verbinding staat met internet. Schakel daarom zowel de push notificaties van je applicaties als de automatische synchronisatie van je e-mail uit om meer uit je batterij te halen.

 

Zet je WiFi en Bluetooth uit

Het spreekt misschien voor zich, maar bovenstaande functies zijn grootverbruikers van je batterij. Als je Bluetoothverbinding niet meer nodig is, schakel die dan uit. Voor WiFi-verbindingen is het juist andersom: deze functie verbruikt alleen veel stroom indien WiFi is ingeschakeld, maar je telefoon geen WiFi netwerk heeft om mee te verbinden. In dat geval kun je WiFi dus beter uitzetten.

 

Zet je GPS uit

Tegenwoordig zijn er veel apps die willen weten waar je verblijft en zo veelvuldig gebruik maken van je GPS. Indien ze dit doen zie je bij Android een bolletje in de notificatiebalk en bij je iPhone een pijltje rechtsboven in je scherm. Het constant zoeken naar je locatie vergt veel energie, schakel je GPS dus alleen in als je daadwerkelijk je locatie wilt weten.

 

Dim je schermverlichting zoveel mogelijk

Hoe meer je scherm oplicht, hoe meer energie je batterij verbruikt. Zet je telefoon daarom op automatische helderheid. Voor Android doe je dit door naar ‘Instellingen’ -> ‘Display’ te gaan en vervolgens op ‘Helderheid’ te tikken. In je iPhone ga je naar ‘Instellingen’ en selecteer je vervolgens ‘Beeldscherm en helderheid’. De optie ‘automatisch aanpassen’ zorgt ervoor dat je schermverlichting zich aanpast aan het omgevingslicht.

 

Houd je telefoon weg van warmtebronnen

Fel zonlicht en de verwarming op de hoogste stand doen de batterij ook geen goed. Hoe warmer het apparaat is, hoe groter de belasting voor de batterij. Vermijd daarom warmtebronnen en leg het toestel zo nodig even weg om af te laten koelen.

 

Sluit regelmatig ongebruikte apps af

Vooral Android gebruikers doen er goed aan om regelmatig applicaties die op de achtergrond draaien af te sluiten. Dit komt omdat Android meerdere apps tegelijkertijd kan laten draaien, terwijl deze bij andere besturingssystemen zoals iOS veelal tijdelijk worden stopgezet. Zo gaat je telefoon nog urenlang mee op de momenten dat je hem het hardst nodig hebt.

 

Heb jij nog meer handige tips over hoe je je batterijduur kunt verlengen? Deel ze met ons voor nog langer telefoonplezier!

Reacties

  • Gerrie van den Berg willems schreef:

    nooit meer batterij leeg

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Bekijk mobiele versie