Spring naar het artikel
Mijn Telfort app

Mijn Telfort app: meer controle over je bundel

Gemiddeld checken we 221 keer per dag onze telefoon. We bekijken binnenkomende e-mails, WhatsAppjes en checken tussendoor nog even de laatste updates op LinkedIn. Als ondernemer ben je eigenlijk altijd aanwezig en bereikbaar. Dit vergt veel data. Met de Mijn Telfort app houd je meer controle over je bundel. Wij verzamelden 5 handige tips voor jou als ondernemer.

 

  1. Check de WiFi

Ondanks het hoge open-deur-gehalte toch het vermelden waard: gebruik buiten de deur WiFi in plaats van 4G. Op beurzen bijvoorbeeld, maar ook op luchthavens en in hotels kun je gratis internetten als je overschakelt op de beschikbare WiFi. Let er wel op dat je die ook weer uitzet na gebruik. Je batterij is anders sneller leeg, omdat je telefoon continu op zoek gaat naar een signaal.

 

  1. Sluit apps af na gebruik

Niet alleen je wifi, maar ook andere functies zoals bluetooth en gps kun je het beste uitschakelen na gebruik. Waarom? Omdat ze op de achtergrond blijven draaien en zoeken naar updates. Daar zie je niks van, maar het kost wel veel energie. Je telefoon wordt er bovendien trager van. Wees dus baas over eigen data en sluit je apps, gps en bluetooth direct af na gebruik.

 

  1. Schakel WiFi Assistentie uit

WiFi Assistentie is een prima eerste-hulp-bij-slecht-internet, maar het kost je ook wat. Je iPhone schakelt automatisch over op 3G of 4G als het draadloze netwerk traag is. Handig, want je bent altijd snel online, maar zo ben je dus ook snel door je databundel heen. Schakel WiFi Assistentie uit als je het niet echt nodig hebt. Zo doe je dat.

 

 

  1. Gebruik Spotify, YouTube en Apple Music offline

Muziek onderweg en tijdens het werk kan heerlijk ontspannend – of juist een lekkere oppepper – zijn. Als je er niet slim mee omgaat, vraagt het echter ook nogal wat van je internetbundel. De meeste streamingsdiensten zoals Apple Music en Spotify kun je gelukkig ook offline gebruiken. Schuif het knopje van je afspeellijst of album van die dag naar rechts en je kunt de plaat beluisteren zonder internetverbinding.

 

  1. Alleen thuis in de cloud

Met iCloud Drive maak je bestanden beschikbaar op meerdere apparaten. Handig, maar als je niet uitkijkt, synchroniseert het ook alle grote bestanden. En dan waait die databundel zo leeg. Stel je iCloud daarom zodanig in dat hij alleen bestanden overzet als je toestel verbonden is met een WiFi-verbinding.

 

Ook iets voor jou?

Hoe je je zaken privé houdt

Zo werk je als ondernemer veilig online

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk mobiele versie