Hoe veilig zijn de gegevens op jouw telefoon? Je regelt het in een paar stappen.

Hoe veilig is jouw telefoon?

Als ZZP’er kun je tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder je smartphone. Je gebruikt hem praktisch overal voor. Het is je wekker, je navigatie en laten we natuurlijk de ouderwetse belfunctie niet vergeten. Zo sta je in contact met je familie, vrienden en je klanten. De gemiddelde smartphone gebruiker heeft zo’n 95 apps op zijn telefoon staan waarvan er ongeveer 30 dagelijks gebruikt worden. Op veel van deze apps ben je standaard ingelogd. Begrijpelijk, je hebt immers geen zin om elke keer opnieuw in te loggen. Dit betekent echter ook dat als je je telefoon niet beveiligd en hij gestolen wordt, een ander erg makkelijk toegang heeft tot jouw persoonlijke gegevens. Gebeurt jou niet? Toch worden er wekelijks zo’n 300 smartphones gestolen. Gelukkig zijn er een paar goede manieren om jezelf hier tegen te beschermen. We zetten ze voor je op een rij.

 

Stel een codeslot in
Het gemakkelijkste wat je direct kan doen is een PIN code op je toestel instellen. Het klinkt logisch, maar toch zijn er nog veel mensen die dit niet hebben. Daardoor maak je het anderen wel erg gemakkelijk om je gegevens in te zien.

 

Maak je toestel Boefproof
De beste manier om je gegevens te beschermen is om je telefoon Boefproof te maken. Mocht het toch gebeuren dat je telefoon gestolen wordt of dat je hem kwijtraakt dan kun je jouw toestel onbruikbaar maken voor de dief. Zo kan het toestel niet teruggezet worden naar de fabrieksinstellingen en daarmee is het onverkoopbaar. Maar het belangrijkste, je voorkomt hiermee dat de dief bij je foto’s, contacten, mail en documenten kan.

 

Kijk op de site van Boefproof hoe je jouw toestel instelt en wat je moet doen als deze kwijtgeraakt of gestolen is.

 

Veilig internetten
Wil je naast deze stappen helemaal zeker zijn dat je gegevens veilig zijn? Pas dan op met openbare WiFi spots. Deze zijn niet altijd even goed beschermd. Zorg er daarom voor dat je gebruik maakt van je mobiele data of je eigen beveiligde thuisnetwerk. Met het 4G netwerk van Telfort heb je landelijk zorgeloos en snel toegang tot internet. Lees hier meer over de mogelijkheden

Reacties

 • Paula schreef:

  En stel dat je een ongeluk krijgt.
  Hulpverleners kunnen dan niet je ICE contact zien….

  • Bas schreef:

   Hoi Paula, dat is alleen het geval bij het codeslot. Bij een van de andere opties heb je dat gelukkig niet.

   Groet,
   Bas van Telfort Zakelijk

  • Alexander schreef:

   Iphones bieden de mogelijkheid om een ICE contact weer te geven mét een codeslot. Het is zó handig dat ik mij niet kan voorstellen dat andere toestellen dit niet hebben…

 • Nelleke schreef:

  Je kan toch altijd een “harde reset” doen?

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Bekijk mobiele versie