Hoe haal je als ondernemer alles uit Google?

Hoe haal je als ondernemer alles uit Google?

 

Google biedt een aantal gratis(!) mogelijkheden om je onderneming op de kaart te zetten. Zowel letterlijk als figuurlijk. In de zoekmachine vindbaar worden ligt voor de hand, maar ook op Google Maps, kan je bijvoorbeeld uitblinken. Wij leggen je uit hoe je nog meer in het oog van jouw potentiële klanten springt. Met behulp van Google. Welke services van de grootste zoekmachine ter wereld zijn nuttig voor ondernemers?

 

Google Maps

Zorg ervoor dat je gevonden wordt. Niet alleen tussen de zoekresultaten maar ook op Google Maps. Ook als men je op Google zelf zoekt, wil je dat jouw bedrijfsinformatie zo volledig mogelijk is. Je Google Maps info verschijnt namelijk ook in beeld. Gratis en voor niks. Denk aan contactinformatie, openingstijden en ook eventuele reviews van klanten. En het Google Maps plattegrondje kun je ook weer handig integreren in je website.

 

 

 

Free data met Google Analytics

Kom meer te weten over je kanten en de bezoekers van je website. Hoe hebben ze jou gevonden en waar komen ze vandaan? Hoe vaak is er eigenlijk naar je bedrijf gezocht? Op veel meetbare data vragen krijg je antwoord op dankzij Analytics.

 

 

 

Laat jouw kantoor tot leven komen

Helemaal top als je vindbaar bent op Google (Maps), maar je kunt nog een stapje verder gaan. Zoals wij ook gedaan hebben. Met behulp van een 360 camera kan je jouw klanten, partners etc. virtueel door je pand laten wandelen. (Scheelt je ook een sloot koffie trouwens.) Je kunt ook nog foto’s toevoegen van de omgeving. Als mensen je nu nog steeds niet kunnen vinden, dan weet je in ieder geval dat het niet aan jou ligt.

 

 

YouTube

YouTube is Google. Het is zelfs na Google de meest gebruikte zoekmachine. Tevens is YouTube na Facebook het meest gebruikte social media platform in Nederland. Het platform is een ideale manier om mensen aan je te binden. Daarnaast kan je de content van jouw YouTube kanaal ook weer delen op je andere social mediakanalen. Beginnerstip: laat je niet tegenhouden doordat je in het begin niet meteen de views haalt die je zou willen. Het heeft tijd nodig, net als ondernemen zelf. Heb je ons kanaal trouwens al gezien?

 

 

Google Hangouts

Je nieuwe virtuele hangplek. Verstuur bestanden, start videogesprekken en groepsgesprekken, waarbij je de mogelijkheid hebt om de conversatie op verschillende apparaten terug te lezen. Je kunt ook gemakkelijk switchen van apparaat. Je kunt Google Hangouts koppelen aan je Google-account en 06-nummer. Het is een gebruiksvriendelijke tool zonder poespas. Een klein nadeel is wel dat je degene met wie je wilt connecten ook de app moet hebben gedownload. Voor de rest, gemak dient de mens en Google ook.

 

 

 

Reacties

  • Richard schreef:

    Leuke en nuttige tips 😉

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Bekijk mobiele versie