Ben jij wel baas over je eigen telefoon? Ontdek hier hoe je de controle terugpakt.

Baas over je telefoon

De telefoon is een onmisbaar onderdeel geworden bij het runnen van je bedrijf. Onwijs handig, maar toch betrappen we onszelf er op dat we hem er om de haverklap bij pakken. En dat is echt niet altijd nodig. Kan jij ook moeilijk je telefoon wegleggen? Deze 6 tips helpen je een eindje op weg. Zo ben je snel weer baas over je eigen telefoon en bespaar je een heleboel tijd!

 

Tip 1: Schakel meldingen uit

Schakel push notificaties voor apps die niet echt belangrijk voor je zijn uit. Zo word je minder in de verleiding gebracht om op je telefoon te kijken. Het uitzetten van je meldingen is heel eenvoudig.

 

Voor Android:

Instellingen > Apps > Meldingen uitschakelen.

 

Voor iOS:

  1. Ga naar instellingen.
  2. Klik op Berichtgeving.
  3. Kies de App waarvan je de berichtgeving wilt aanpassen.

 

In dit menu kan je bepalen op welke manier meldingen weergegeven worden. Wil je helemaal geen meldingen ontvangen? Schakel dan de berichtgeving uit. Dit kan je doen door de schakelaar ‘Sta berichtgeving toe’ naar links te schuiven.

 

Tip 2: Neem je telefoon niet mee naar bed

Nog even je zakelijk mail checken voor het slapen gaan. Hierdoor slaap je niet alleen later, maar ook slechter. Je hersenen worden gestimuleerd door de informatie die ze zien en moeten verwerken. Minder leuke berichten kunnen stress opleveren, waardoor je ’s nachts niet goed uitrust. Bovendien zorgt het licht op je mobieltje ervoor dat het slaaphormoon melatonine wordt onderdrukt. Terwijl deze stof er juist voor zorgt  dat we willen slapen als het donker wordt.

Laat je telefoon dus buiten de slaapkamer. En koop een wekker. Dan ben je ook van dat excuus af.

 

Tip 3: Trilfunctie uit

Wie kent het niet: je denkt dat je telefoon afgaat, maar als je kijkt blijkt dat er helemaal geen nieuw bericht is. Je hersenen hebben je voor de gek gehouden. Dit wordt ook wel het Fantoom Vibratie Syndroom genoemd. Daarom adviseren we je om je telefoon op ‘stil’ (zonder trilfuntie) te zetten als je bijvoorbeeld bij je klant bent. Zo kan jij je richten op het gesprek en wordt niemand afgeleid.

 

Tip 4: Rustig vergaderen met Phonestacking

Je kent het wel van die vergaderingen die onwijs uitlopen doordat iedereen ondertussen teveel met telefoons in de weer is. Spreek dan met elkaar af om ze even aan de kant te leggen. Speel het spel: The Phone Stack. De regels zijn simpel. Wanneer de vergadering begint, worden alle telefoons op één stapel op tafel gelegd. Pas na afloop van de vergadering mag je weer op je telefoon kijken. Kan jij je nieuwsgierigheid niet bedwingen en pak je toch je telefoon van de stapel? Dan moet jij de hele week koffie voor iedereen halen. Je vergadering wordt waarschijnlijk zo een stuk korter en effectiever.

 

Tip 5: Kies een passende achtergrond op je telefoon

Handig en leuk tegelijk: gebruik je beginscherm als geheugensteuntje. Kies een passende achtergrond op je telefoon, die je helpt herinneren minder gebruik te maken van je mobieltje. Klik hier voor nog meer leuke voorbeelden.

 

Tip 6: Word je bewust van de momenten

‘s Ochtends in bed, op de WC, tijdens het ontbijt, op werk, voor de televisie, tijdens het eten en zelfs met vrienden in de kroeg. We kijken voortdurend op onze telefoon. En dat is echt niet altijd nodig.

 

Zeg eens eerlijk: hoe vaak kijk jij op je mobieltje als je in gezelschap bent?

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk mobiele versie