Afspraak vergeten? Not on my smartwatch!

Afspraak vergeten? Not on my smartwatch!

Ongeveer drie jaar geleden lagen de eerste smartwatches in de winkels. De bekendste is toch wel de Apple Watch, maar ook concurrent Samsung heeft er inmiddels meerdere uitgebracht. Daarnaast komt Google in 2017 ook met een aantal mooie exemplaren op de markt. Leuk zo’n gadget, maar wat heb jij er zakelijk aan? Wij zetten 5 tips voor je op een rijtje.

 

#1 Berichten checken

Je kent het wel, ben je net middenin een belangrijk gesprek of een meeting, gaat je telefoon! Als je geen persoonlijke ringtone hebt ingesteld (Android, iPhone), weet je niet wie of wat het is; een mailtje of een WhatsAppje misschien? Je telefoon checken staat niet altijd even netjes. Dit dilemma los je op met een smartwatch. Met een blik op je pols weet je genoeg. Moet je het gesprek opnemen of klik je diegene subtiel met je horloge weg? Moet je meteen terugmailen of heeft het geen haast?

 

#2 Agenda bijhouden

Vaak houd je je agenda bij op je computer en in vele gevallen synchroniseert deze met je telefoon. Dit kan je ook doen met je smartwatch. Stel reminders in en je weet binnen een oogopslag of je toch nog even de tijd hebt om een bakkie te doen of om een aantal e-mails weg te werken. Gemak dient de mens. En een smartwatch ook.

 

#3 Uren schrijven

Rijd je veel naar klanten of zakenrelaties? Er bestaan apps die door middel van gps bijhouden hoe lang jij ergens bent. Exact online is zo’n appje. De data wordt ook nog eens keurig in een overzicht verwerkt. Jij hoeft jezelf dus alleen nog maar van locatie naar locatie te verplaatsen. ’s Avonds log je thuis in en hoppa, daar is je overzicht! Leuker kunnen ze het niet maken, wel slimmer.

 

#4 Gezonde business

‘Meten is weten’, zeggen ze altijd. Een smartwatch kan dit als de beste. Zo zijn er allerlei mooie apps die je hartslag meten, bijhouden of je wel genoeg beweegt, etc. De digitale polsgadget houdt je dus niet alleen zakelijk up-to-date, maar ook fysiek. Een mooie feature van, bijvoorbeeld, de Google Fit app, is dat je doelen kunt stellen. Deze kan je laten meten door je nieuwe klok. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel calorieën wil je verbranden per dag of hoeveel kilometer je per week wil lopen. Vergeet niet: wie hard werkt moet ook fit blijven!

 

#5 Extra snufjes

Veel apps zullen hetzelfde zijn, maar de functionaliteiten per smartwatch kunnen wel wat verschillen. Check wat jij belangrijk vindt! Wil jij bijvoorbeeld je auto kunnen openen met je smartwatch? Of wil je in je vrije tijd baantjes trekken in het zwembad, terwijl alle data netjes wordt bijgehouden? Denk aan snelheden, aantal baantjes, hartslagmetingen en het aantal verbrande calorieën. De ene smartwatch is nog uitgebreider dan de ander.

 

Zie de smartwatch niet als een vervanger van een ander apparaat, maar als een toevoeging. Door je horloge effectief te gebruiken kan je jezelf aardig wat tijd besparen. Overigens zijn veel reguliere apps ook beschikbaar voor je smartwatch. Wist je trouwens al dat je op een smartwatch ook kunt zien hoe laat het is?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk mobiele versie