360 graden camera hoe gebruik je die voor jouw bedrijf

360 graden camera: hoe gebruik je die voor jouw bedrijf?

Steeds meer bedrijven gebruiken een 360 graden camera voor het maken van content. Hartstikke leuk natuurlijk. Maar kan jij er ook wat mee? Ja hoor! Denk bijvoorbeeld aan een 360 graden view van een pop-up winkel of een rondleiding op het kantoor. Dit laatste hebben wij van Telfort zelf ook gedaan. Klik klik klik. Wij zetten een aantal (concept) ideeën voor jou als ondernemer onder elkaar.

 

Google street view

Weet je nog dat wij het in een eerder blog over Google Streetview hebben gehad.(link volgt in januari) Je kunt dus jouw zaak of kantoor toevoegen. En dit kan je doen met een geleende camera van Google. Je kunt mooie panorama foto’s schieten en nog veel beter, je kunt een virtuele tour mogelijkheid bieden aan je (potentiële) klanten. Zeker bij hotels, restaurants en winkels kan dit voor extra beleving zorgen. Een mooie nieuwe feature op Google Maps is dat je ook foto’s kunt toevoegen op coördinaten. Dus zo kan je ook gebeurtenissen of projecten vastleggen en delen. Dit draagt indirect ook weer bij aan je vindbaarheid en je kunt het altijd en overal aan potentiële klanten laten zien.  

 

Virtual Reality

Het lijkt misschien een ver van je bed show maar dat is het niet. We hadden het hierboven al even over plekken waar gasten komen. Je kunt gasten al een unieke beleving geven voordat ze er zijn. Bijvoorbeeld met een VR-bril. Ook bij de verkoop en verhuur van huizen gaat er een nieuwe wereld open. Een kartonnen VR-bril kost tegenwoordig een prikkie. Maar ook Samsung brillen zijn goedkoper dan je denkt. Zo geef je jouw klanten een nieuwe ervaring die ze bij blijft. Het je nou het idee dat een VR-bril niet direct bijdraagt aan jouw product of dienst? Je kunt het ook inzetten op beurzen en zakelijke evenementen. Zo geef jij de mensen aan je stand een ervaring en geef je een nieuwe beleving aan je product of dienst. Neem bijvoorbeeld jouw potentiële klanten van a tot z mee in het proces.

 

Gear

Leuk al die tips, maar je hebt wel een camera nodig. Wij hebben twee mooie betaalbare 360 graden camera’s geselecteerd.

 

De gear 360

Het is een soort bal met fisheye-lenzen aan beide kanten. De beelden zijn vervolgens makkelijk te uploaden naar Facebook, YouTube en Google Street View. Verder kan je het apparaat koppelen aan je nieuwe Samsung telefoon. Voor iets meer dan 400 euro kan de gear 360 van jou zijn!

 

360fly

Ook leuk is als je de camera privé kan gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens een actieve vakantie. Hier leent de 360fly zich goed voor. Zo haal je privé en zakelijk alles uit jouw nieuwe aankoop!

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk mobiele versie