Spring naar het artikel
Ideale werkplek voor de zelfstandig ondernemer

3 tips voor een goede thuiswerkplek

Veel ZZP’ers werken vanuit huis. Dat kan erg handig zijn, maar niet bij iedereen is de thuiswerkplek even goed ingericht. Het uitzoeken van een werkplek kan dan ook een behoorlijke uitdaging zijn. Naast een goede internetverbinding zijn er nog enkele andere punten waar je rekening mee moet houden.

 

1. Licht en temperatuur

Denk bij het uitzoeken van een thuiswerkplek aan de hoeveelheid daglicht dat binnenkomt. Een hele dag werken met kunstlicht is namelijk erg vermoeiend voor je ogen. Werk je in de avonduren? Zorg dan voor drie verschillende lichtbronnen. Denk aan een algemeen licht dat helder genoeg is om je hele werkplek te verlichten, een bureaulamp die je op een punt kunt richten en een ambiance-lamp met een warme kleur. Deze laatste lamp kan helpen om vermoeidheid van je ogen tegen te gaan.

 

Ook moet je zorgen voor een aangename temperatuur. Je zolderkamer klinkt in de winter misschien als een goed idee, maar als het er in de zomer constant 30 graden is, kun je beter een andere kamer kiezen.

 

2. Zorg voor goede meubels

Meubels zijn ook belangrijk voor je thuiswerkplek. Je wilt natuurlijk geen last van je rug krijgen na een lange dag werken. De belangrijkste twee meubels zijn een bureau en een stoel. Kies een tafel en een stoel die je in hoogte kunt verstellen, zodat je ze kunt aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur. Is een bureau niet aanpasbaar, zorg er dan voor dat het werkblad op ongeveer 75 centimeter hoogte zit.

 

3. Denk aan je lichaam

Ook als je een laptop hebt, is het aan te raden te investeren in een extra beeldscherm. Lang werken op een laptop is niet goed voor je ogen en de rest van je lichaam. Een beeldscherm moet ongeveer 50 tot 70 centimeter voor je staan en de bovenkant moet in een rechte lijn met je ogen staan. Is dit niet mogelijk met je schermstandaard? Dan is het slim om de standaard op een kleine verhoging te zetten. Er zijn verhogingen te koop waar je gemakkelijk je laptop onder kunt schuiven. Dat zorgt ook nog eens voor een opgeruimd bureau als je niet aan het werk bent.

 

Werk je thuis als zelfstandig ondernemer? Dan is Zakelijk Internet van Telfort de meest voordelige keuze voor jou. Zo heb je een snelle internetverbinding die past bij de wereld van het ondernemen en bespaar je geld met het btw-voordeel.

 

Ook iets voor jou?
Ga efficiënter aan het werk met vast-mobielintegratie
Hoe je je zaken privé houdt

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk mobiele versie